Velden zijn niet correct ingevuld

Vrijwilligersverzekering

De inzet van vrijwilligers is van groot belang voor de samenleving. Vrijwilligers zijn niet altijd verzekerd of onvoldoende verzekerd. Daarom heeft de gemeente Steenwijkerland voor alle vrijwilligers in haar gemeente een verzekering afgesloten.

De verzekering bestaat onder andere uit:

  • een ongevallendekking

  • dekking voor persoonlijke eigendommen

  • rechtsbijstand

  • een aansprakelijkheidsdekking.

Deze verzekering geldt, met uitzondering van de ongevallendekking, alleen als de schade niet op een andere manier gedekt is.

Mantelzorgers

Mantelzorgers verlenen intensieve zorg aan hun naaste(n) voor minimaal 8 uur per week voor een periode van minimaal 3 maanden. Ze zijn geen vrijwilligers in de zin van de polis, maar zijn wel meeverzekerd op het onderdeel Ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering (zie ook de brochure VNG Vrijwilligersverzekering (pdf, 442 Kb).

Informatie en polisvoorwaarden

Uitgebreide informatie en voorwaarden van deze polis kunt u vinden in de brochure VNG Vrijwilligersverzekering (pdf, 442 Kb).

Online schade melden

Bent u vrijwilliger en wilt u aanspraak maken op de vrijwilligersverzekering, dan kunt u online een schade melden. De gemeente stuurt uw melding door naar Centraal Beheer Achmea. Centraal Beheer Achmea is de verzekeraar. De schade wordt rechtstreeks door de verzekeraar met u afgewikkeld.

Schriftelijk schade melden

U kunt schade ook schriftelijk melden (Word, 80 Kb). Vul het formulier in en verstuur het naar info@steenwijkerland.nl. Aan de hand van het voorbeeld schadeformulier (pdf, 16,5 Kb) kunt u zien hoe u het formulier moet invullen