Velden zijn niet correct ingevuld

20 nov.'18 Vervolg Kenniskaravaan

Kenniskaravaan 20 nov.: Maak uw organisatie (nog) meer ondernemend!

 

De Kenniskaravaan is begin oktober gestart met drie interessante workshops, waarbij ondernemers hun kennis en kunde deelden met vrijwilligers en vertegenwoordigers van verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties.  Op 20 november rolt de Kenniskaravaan verder met één boeiende workshop over hoe je een (vrijwilligers)organisatie samen meer ondernemend kunt maken. Een echte aanrader om met meerdere werkgroep- of bestuursleden aan deel te nemen. De Kenniskaravaan is een initiatief van de Steenwijkerlandse Uitdaging en Sociaal Werk De Kop. Meld je snel aan via kenniskaravaan@steenwijkerlandseuitdaging.nl o.v.v. je naam/namen, e-mailadres(sen) en organisatie!

 

Marcel Doeve van ‘Doeve MKB-Advies’ verzorgt op 20 november de workshop over ondernemerschap in je (vrijwilligers-)organisatie. Wat wil je met je organisatie bereiken, wat zijn je kernactiviteiten, voor wie ben je er als organisatie, hoe reageer je op een veranderende samenleving, welke middelen zijn er nodig om je activiteiten te kunnen uitvoeren, met welke partners werk je samen, welke (communicatie-)kanalen zet je in, enz…?  

 

Als deelnemer ga je onder de deskundige leiding van Marcel Doeve aan de slag met het zgn ‘Businessmodel Canvas’. Tip: meld je met (een groot deel van) jouw bestuur of commissie aan, zodat de avond nog meer impact op jullie organisatie kan hebben. Aanvang: 19.30 uur bij de BusinessClub Steenwijkerland, Dolderweg 7 in Steenwijk.

 

Marcel Doeve: “Iedere organisatie, zowel profit als non-profit, ontleent haar bestaansrecht aan de behoefte die ze invult. In een veranderende wereld zie je dat die behoefte ook aan veranderingen onderhevig is. En daarmee veranderen ook de inkomstenbronnen, financieringsstromen en uitgavenpatronen. Bij commerciële organisaties zie je vaak dat ondernemers, vanuit een streven naar winst, gedreven zijn om hun verdienmodel aan te passen en (nieuw) bestaansrecht op te bouwen. Zo maakt een onderneming zich op tijd toekomstbestendig en voorkomt dat zij in financieel zwaar weer komt. Ook maatschappelijke organisaties krijgen in onze veranderende wereld te maken met vraagstukken rond de continuïteit. Een veel gebruikt instrument om het bestaansrecht vast te stellen is het Business Model Canvas. In deze kennissessie gaan we dan ook samen met maatschappelijke organisaties aan de hand van het Business Model Canvas vaststellen op welke wijze zij (nog) bestaansrecht hebben en hoe zij toekomstbestendig gemaakt zouden kunnen worden." 

 

 

Aanmelding kan t/m 15 november via kenniskaravaan@steenwijkerlandseuitdaging.nl o.v.v. je naam/namen, e-mailadres(sen) en organisatie.Naar het overzicht