Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-30718173
|Home|Over ons|Nieuws|Contact
   
Terug naar overzicht

Chauffeur Noodhulp verzorgingsgroep (vrijwillig

Houd jij het voertuig tussen de lijnen en heb je oog voor mensen?


 


De Noodhulp verzorgingsgroep is een nieuw op te zetten team binnen Rode Kruis district IJsselland. Dit team gaat zich inspannen om collega’s en mensen in dreigende nood tijdens een noodhulpinzet te verzorgen met eten en drinken. Ook wordt het team ingezet bij hulp aan evacuees, dak- en thuislozen, ongedocumenteerde migranten en tijdens grootschalige evenementen. Naast geplande inzetten wordt het team bij calamiteiten ook op ad-hoc basis ingezet, zowel in de regio als landelijk. Je bent 24/7 oproepbaar op basis van je beschikbaarheid. Hoe dat ongeveer gaat? Zo: https://www.youtube.com/watch?v=D9d8ryr6n94&feature=youtu.be


 


Je wordt onderdeel van een leuk en gemotiveerd team met een mooie uitrusting (een volledig ingerichte Rode Kruis “foodtruck” aanhanger) Wil jij helpen om onze eigen hulpverleners of hulpvragers te voorzien van basislevensbehoeften op het moment dat het er het meest toe doet?


 


Wat ga je doen


Als chauffeur ga je op pad met een Rode Kruis bus, met daarachter een aanhangwagen. In zijn totaliteit geen kleine of lichte combinatie. Ervaring met het rijden met aanhangwagens en vertrouwen in je eigen rijvaardigheid is dus essentieel. Als chauffeur ben je voor, tijdens en na de inzet verantwoordelijk voor het materiaal en het juiste gebruik daarvan. Denk daarbij onder andere aan een aggregaat, een tent, het aansluiten van de aanhangwagen op stroom, etc. Binnen het district ben je eventueel ook inzetbaar bij andere vervoersvragen.


Wat krijg jij?


· Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je je chauffeurs skills kunt laten zien door je team, voertuig en aanhanger veilig naar de werkplek te brengen;


· De kans om ervaring op te doen met (nood) hulpverlening in je regio;


· Een vergoeding voor gemaakte reis- en onkosten;


· De mogelijkheid een EHBO diploma te behalen en bijscholing te volgen;


· Relevante trainingen voor het uitoefenen van de functie, zoals portofoongebruik en veilige distributie.


 


Wat neem je mee


· Een rijbewijs BE om te voldoen aan de wetgeving;


· Je capaciteiten om een voertuig met aanhanger te besturen;


· Oplossingsgerichtheid, zeker in je rol als beheerder van het materiaal tijdens de inzet;


· Enthousiasme en betrokkenheid bij de vrijwilligers en doelstellingen van het Rode Kruis;


· Eigen vervoer om binnen 60 minuten na alarmering in Zwolle te komen;


· Een ruime beschikbaarheid (ook overdag) heeft onze voorkeur;


· Je onderschrijft onze 7 grondbeginselen en weet die toe te passen.


 


Geïnteresseerd?


Wil jij je kwaliteiten inzetten voor het Rode Kruis of heb je vragen over deze vrijwilligersfunctie neem contact op met Henk-Jan Kienhuis, coördinator verzorgingsgroep district IJsselland via hkienhuis@rodekruis.nl, bel 06-30777999 of stuur je motivatie naar werving.overijssel@rodekruis.nl


 


Het Rode Kruis


Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling.

  • Periode: Voor onbepaalde tijd.
  • Werksoorten: Gezondheidszorg, Hulpverlening, Welzijnswerk.
  • Doelgroepen: Iedereen.
  • Activiteiten: Hulpverlening en verzorging, Vervoer.
Rode Kruis logo

Rode Kruis

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, die weer bestaan weer uit vele lokale vestigingen.
In Ijsselland bestaat het Rode Kruis uit negen lokale vrijwilligersgroepen. Kop van Overijssel is er daar een van.
Plaatselijk gaat het onder andere om het aanbieden van Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Het district co├Ârdineert onder meer Noodhulp en Bevolkingszorg, ter ondersteuning van professionele hulpdiensten tijdens rampen en grote incidenten. Zo zijn we altijd dichtbij als mensen in nood zijn.

Reageren

Heeft u interesse?

Bemiddel mij met de aanbieder!